Criza gunoiului din Sectorul 1. Nicușor Dan: Nu vreau să intru în polemică cu Clotilde Armand

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 440000 de lei, după controalele privind salubrizarea Bucureștiului
Garda de Mediu a aplicat amenzi de 440000 de lei, după controalele privind salubrizarea Bucureștiului

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, reafirmă, referindu-se la criza gunoiului din Sectorul 1, că verificarea contractelor pentru serviciul de salubrizare este foarte utilă, dar că în acelaşi timp trebuie asigurat serviciul public de colectare a deşeurilor.

“M-am exprimat pe subiectul acesta. În primul rând, nu vreau să fac o polemică cu primarul Sectorului 1. În al doilea rând, consider foarte util ca verificarea contractelor şi a modului în care contractele sunt realizate să fie făcute. Dar în timpul acesta trebuie oferit serviciul public. Acesta e punctul meu de vedere. (…) Sunt în responsabilitatea primarului Sectorului 1 şi sper ca primarul Sectorului 1 să rezolve această chestiune”, a spus joi Nicuşor Dan.

El a spus că speră ca primarul Sectorului 1 să rezolve această problemă, precizând că realizarea unui contract între Primăria Capitalei şi un operator de salubritate ar dura cel puţin două-trei luni.

“Eu, eventual, cu acordul Consiliului General, aş putea să fac lucrul acesta, alocând nişte bani, dar este o chestiune de durată, pentru că trebuie să faci o licitaţie publică. Nu avem în momentul de faţă un contract. Noi, Primăria Generală, nu avem un contract prin care să putem să avem un operator care să fi câştigat o licitaţie, cu care să putem să luăm gunoaie de pe străzi. Şi atunci – doar dacă ne punem în cap să facem asta – trebuie să facem o licitaţie şi nu putem să acţionăm mai devreme de două-trei luni. Dar până atunci eu sper să se rezolve”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei spunea și în urmă cu câteva zile că Clotilde Armand trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate și să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi.

Clotilde Armand a reacționat rugându-l “să nu mai complice inutil lucrurile” și a anunțat, miercuri, că firma de salubrizare Romprest mai are câteva zile să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de locuitori, iar în caz contrar autoritatea locală va rezilia contractul.

De la finalul lunii noiembrie, firma Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri din Sectorul 1, din cauză că Primăria are facturi neplătite de 94 milioane lei. Clotilde Armand spune că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește. În plus, Primăria Sectorului 1 nu are banii necesari să le plătească, potrivit sursei citate, deoarece vechea administrație a lăsat în buget o gaură de 800 milioane lei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

clotilde armand gunoi criza gunoiului sector 1 nicusor dan ridicare gunoi sector 1
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes