Criza gunoiului în Sectorul 1, punct final. Clotilde Armand s-a înțeles cu Romprest

Acordul între Primăria Sectorului 1 şi compania Romprest privind asigurarea serviciilor de salubritate a fost semnat, vineri seară, la Prefectura Capitalei. “Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de (…) 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit”, a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

“Acum a fost semnat la Prefectura un acord între Sectorul 1 şi firma de salubrizare, care se încadrează în bugetul disponibil şi asigură serviciile de salubrizare la un nivel optim. A fost dificil să ajungem aici, dar este important pentru noi ca interesul cetăţenilor să fie respectat”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Prefecturii Capitalei.

Potrivit acestora, urmează şi alte discuţii, mai sunt aspecte importante de stabilit şi clarificat, dar cetăţenii pot fi asiguraţi de continuitatea serviciilor pe următoarea perioadă.

“În urmă cu câteva minute s-a semnat protocolul Primăriei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate condiţiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvenţe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvenţele inexistente, banii economisiţi se vor duce în investiţii”, a arătat şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a explicat că suma pe care s-a angajat să o plătească este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni.

“Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit şi votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu“, a explicat Armand, care a publicat şi protocolul.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat luni că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 pentru o perioadă de 15 zile, începând din 23 august, aşa cum a fost solicitat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1. În aceeaşi zi, Clotilde Armand a precizat că Prefectura Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în sector deoarece compania Romprest „a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

contract salubrizare criza gunoiului sector 1 gunoi sector 1 romprest
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes