Crucea Roşie anunță că evacuarea oamenilor din Mariupol a eşuat

Crucea Roşie anunță că evacuarea oamenilor din Mariupol a eşuat. Sursa foto: Crucea Rosie/Twitter
Crucea Roşie anunță că evacuarea oamenilor din Mariupol a eşuat. Sursa foto: Crucea Rosie/Twitter

La fel ca sâmbătă, a eşuat şi tentativa de duminică de evacuare a civililor din Mariupol, anunță Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC).

“Oamenii trăiesc în teroare în Mariupol, disperaţi să fie în siguranţă. Tentativa de astăzi de începere a evacuării a aproximativ 200.000 de oameni a eşuat. Tentativele ratate subliniază amsenţa unei înţelegeri detaliate şi funcţionale între părţile implicate în conflict”, a precizat ICRC pe Twitter.

“Oamenii din Mariupol şi din alte locuri din Ucraina trăiesc în situaţii disperate. Ei trebuie să fie protejaţi tot timpul. Ei nu sunt o ţintă. Oamenii au nevoie urgent de apă, mâncare, adăpost. Lucruri de bază în viaţă. Avem nevoie de garanţii de siguranţă pentru a putea să le aducem ajutoare”, a adăugat organizaţia.

Dimineaţa, autorităţile din Mariupol anunţau că în intervalul 10:00 – 21:00 focul va înceta şi că vor putea fi evacuaţi civilii.

Un plan similar anunţat sâmbătă nu a putut fi pus în practică, armistiţiul nefiind respectat, astfel că nu s-a putut activa coridorul pentru evacuarea civililor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bombardamente rusiacrucea rosieevacuare civilimariupolmeriupol
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes