International

”Cuib” de Covid-19 la Casa Albă, mai mare decât de credea

Clusterul de Covid-19 de la casa Albă pare mai important decât se credea, iar la o săptămână de la contaminarea lui Donald Trump cu nou coronavirus se pun în continuare numeroase întrebări despre felul în care preşedintele american s-a îmbolnăvit la sfârşitul mandatului, relatează BFMTV, preluată de news.ro.

Mai multe publicaţii americane scriu că ceremonia organizată la 26 septembrie la Casa Albă în vederea nominalizării judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, la care majoritatea celor 150 de invitaţi nu purtau măşti de protecţie, s-ar afla la originea clusterului.

Însă situaţia ar fi mai gravă decât se recunoaşte.

Potrivit unei note distribuite conducerii FEMA – o aripă a Departamentului Securităţii Interne (DHS) – pe care postul ABC News afirmă că a consultat-o, ar fi fost infectaţi ”34 de membri ai personalului Casei Albe” – un număr care arată că boala s-a răspândit la mai multe persoane decât se ştia.

Între noile contaminări s-ar afla un consilier apropiat al lui Donald trump. Cu câteva zile mai devreme, Hope Hicks şi Stephen Miller, de asemenea consilieri apropiaţi ai locatarului Casei Albe, au fost testaţi pozitiv cu Covid-19.

”PRECAUŢII”

Potrivit ABC News, autorităţile americane încearcă să blocheze informaţii despre răspândirea noului coronavirus în echipa lui Trump. Postul dezvăluia anterior că 24 de asistenţi de la Casa Albă au fost contaminaţi cu SARS-CoV-2.

Directoarea comunicării Casei Albe Alyssa Farah a dat asigurări marţi că s-au luat măsuri de ”precauţie” în vederea controlării epidemiei în rândul personalului reşedinţei oficiale.

Însă, Donald Trump, abia plecat de la spital, şi-a scos masca imediat ce a ajuns la Casa Albă, într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare. De asemenea, imagini surprind în ultimele zile mulţi colaboratori ai Casei Albe deplasându-se fără să poarte mască de protecţie.

Alte știri de interes

Donald Trump a votat anticipat în Florida: „Am votat pentru un tip care se numeşte Trump”

Saghin Cristian

Preşedintele Poloniei Andrzej Duda, diagnosticat cu COVID-19

Mihnea Tudor

Eurobarometru: 60% dintre români sunt mulţumiţi de măsurile luate de UE pentru a combate pandemia de COVID-19

Mihnea Tudor

Peste 47 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din SUA, deja mai mulţi decât în 2016

Saghin Cristian

Spania, doborâtă de pandemie: a depăşit un milion de infecţii

Gloria Pascu

Alegerile prezidenţiale: Spionajul rus acuză SUA că urzesc o ”revoluţie” în R. Moldova

Saghin Cristian

Brigitte Macron a intrat în autoizolare

Saghin Cristian

Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei. Ministrul Sănătății din Belgia: Ne apropiem de un tsunami

Gloria Pascu

Familia lui Samuel Paty, primită la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »