Special

Cum a ajuns Bădălău în conducerea Curţii de Conturi? A modificat legea în favoarea lui… ”Pentru că putem”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, marți, numirea lui Ilie Sîrbu ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi precum şi a lui Niculae Bădălău ca vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curții de Conturi, conform Realitatea Plus.

Legea inițială a fost modificată astfel încât doar aşa a reuşit senatorul de Giurgiu să ocupe scaunul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, funcţia la care aspira din 2017. Atunci, printr-un amendament, alături de cei din PSD, au modificat legea de funcţionare a instituţiei. Până la modificare, pentru a ocupa o funcţie la Curtea de Conturi, trebuia să ai studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică.

Pentru că avea doar o diplomă de inginer, Niculae Bădălău a schimbat regulile. Acum poţi ocupa o funcţie şi dacă ai studii inginereşti. Pe lângă salariul generos, care ar ajunge până la 5000 de euro, Bădălău va avea acces la tot bugetul instituţiei.

Curtea de Conturi este instituţia care administrează resursele financiare ale statului şi ale sectorului public. Numai anul trecut, bugetul instituţiei a fost de 363 milioane de lei.

În aceeași zi, marți, au fost numiți și cinci consilieri: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici, Csongor-Attila Dezso și Adrian Popa. În privința remunerației, cei doi vicepreședinți vor avea un salariu de aproximativ 5000 de euro lunar, iar consilierii 3000 de euro.

Numirile sunt pentru următorii 9 ani.

Alte știri de interes

Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de porocuror şef DIICOT

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Un bărbat a fost reținut după ce polițiștii au găsit droguri în plafonul maşinii care mergea pe Autostrada A2

Saghin Cristian

Un brigadier silvic a fost găsit spânzurat, anunță Mihai Goțiu. Un alt pădurar a încercat să se sinucidă. Să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată!

Mihnea Tudor

Ministrul Adrian Oros a acordat primul ajutor la un accident produs în apropierea locului unde avea o întâlnire cu fermierii

Mihnea Tudor

Florian Coldea este citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Saghin Cristian

Ministrul Mediului, anunț important despre Pădurea Băneasa şi alte păduri din apropierea marilor oraşe

Mihnea Tudor

Anchetă DNA: Şeful Poliţiei Eforie, cercetat pentru mită. Proteja activităţi de comerţ neautorizat

Mihnea Tudor

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »