Cum a ajuns Bădălău în conducerea Curţii de Conturi? A modificat legea în favoarea lui… ”Pentru că putem”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, marți, numirea lui Ilie Sîrbu ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi precum şi a lui Niculae Bădălău ca vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curții de Conturi, conform Realitatea Plus.

Legea inițială a fost modificată astfel încât doar aşa a reuşit senatorul de Giurgiu să ocupe scaunul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, funcţia la care aspira din 2017. Atunci, printr-un amendament, alături de cei din PSD, au modificat legea de funcţionare a instituţiei. Până la modificare, pentru a ocupa o funcţie la Curtea de Conturi, trebuia să ai studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică.

Pentru că avea doar o diplomă de inginer, Niculae Bădălău a schimbat regulile. Acum poţi ocupa o funcţie şi dacă ai studii inginereşti. Pe lângă salariul generos, care ar ajunge până la 5000 de euro, Bădălău va avea acces la tot bugetul instituţiei.

Curtea de Conturi este instituţia care administrează resursele financiare ale statului şi ale sectorului public. Numai anul trecut, bugetul instituţiei a fost de 363 milioane de lei.

În aceeași zi, marți, au fost numiți și cinci consilieri: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici, Csongor-Attila Dezso și Adrian Popa. În privința remunerației, cei doi vicepreședinți vor avea un salariu de aproximativ 5000 de euro lunar, iar consilierii 3000 de euro.

Numirile sunt pentru următorii 9 ani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

niculae badalau
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes