Cum a ajuns Bitdefender „spaima“ CIA: de la mit la acte concrete de securizare

O parte dintre secretele de spionaj cibernetic ale CIA sunt dezvăluite în aceste zile de WikiLeaks. Documentele prezentate până acum arată că Agenţia a alocat resurse speciale pentru a „sparge“ soluţiile antivirus dezvoltate de ruşi, germani sau români.

CIA are, conform ultimelor dezvăluiri, peste 5.000 de oameni dedicaţi doar exploatării vulnerabilităţilor din telefoane, sisteme de operare, gadgeturi inteligente şi programe antivirus. Despre cei din urmă hackerii Agenţiei făceau schimb de impresii şi tactici prin care pot exploata mai uşor, fără urme, soluţiile software folosite pe sute de milioane de dispozitive. Pe listă apare şi Bitdefender, companie românească.

Conform discuţiilor din octombrie 2015, oamenii CIA se plângeau că nu pot trece prea uşor de securitatea programelor Bitdefender. Deşi WikiLeaks a prezentat documentele ca fiind extraordinare în materie de conţinut, nu oferă informaţii foarte concludente cu privire la …

Source: Cum a ajuns Bitdefender „spaima“ CIA: de la mit la acte concrete de securizare | adevarul.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes