Cum a fost instalată cenzura oficială la Curtea Constituţională

Cum a fost instalată cenzura oficială la Curtea Constituţională
Cum a fost instalată cenzura oficială la Curtea Constituţională

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, îi va putea cenzura pe judecătorii CCR care au alte opinii decât cea a majorităţii. Hotărârea, care contrazice chiar Legea de funcţionare a CCR, a fost adoptată după ce judecătoarea Liviu Stanciu a criticat două hotărâri ale Curţii cu miză foarte mare, care-l vizau direct pe Liviu Dragnea.

Curtea Constituţională (CCR) a adoptat o hotărâre prin care preşedintele forului, în prezent Valer Dorneanu, va putea bloca publicarea oricărei opinii separate sau concurente, dacă ele critică hotărârile Curţii. Decizia contravine chiar Legii de funcţionare a CCR ( 47/1992), care permite judecătorilor CCR să aibă opinii separate sau concurente. Spre exemplu, un magistrat poate să nu fie de acord cu o decizie adoptată de CCR cu majoritate de voturi, iar atunci, el fiind în minoritate, publică o opinie separată în care îşi prezintă argumentele, însă fără nicio urmare juridică. De asemenea, […] …

Articolul pe larg »»» : Cum a fost instalată cenzura oficială la Curtea Constituţională | adevarul.ro

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

curtea constitutionala dorneanu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes