Economie

Cum a reușit Elon Musk să ajungă nr.1 în industria auto

Tesla
Tesla

Un email al lui Elon Musk, adresat tuturor angajaților săi, ar fi scăpat ”accidental” pe internet, iar conținutul său a făcut cotațiile acțiunilor de la bursă să sară în aer:

”E timpul să dăm drumul producției lui Tesla Semi. A fost un model de producție limitată până acum, iar asta ne-a permis să ameliorăm multe aspecte legate de design. Producția bateriilor și motorului va fi realizată în Giga Nevada, în timp ce majoritatea celorlalte componente va fi produsă în alte state. Eu și Jerome suntem foarte entuziasmați de colaborarea cu voi și de lansarea pe piață a acestui produs uimitor!”, se arăta în email, făcându-se referire la noul camion Tesla.

Mai mult, după acestă „scăpare”, chiar Musk a postat pe Twitter conținutul controversatului e-mail, „pentru cei care l-au scăpat”. Apoi, acțiunile Tesla au explodat, ajungând să valoreze la închiderea bursei din 10 iunie 1.025,05 USD/acțiune și totalizând astfel 190 mld. USD.

Astfel, Tesla este, în prezent, cel mai valoros producător auto din lume, depășind Toyota, Volkswagen Group, Honda sau Ford. Prețul acțiunilor sale a trecut de 1.000 de dolari pe acțiune.

Plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situează undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, în continuă creștere.

Alte știri de interes

ANAf a colectat mai mulți bani anul trecut. Cifrele momentului

Mihnea Tudor

La coada Europei – câți litri de benzină poate cumpăra un român dintr-un salariu?

Gloria Pascu

Sprijin pentru cei care au lucrat de acasă. Se dă o sumă importantă de bani pentru echipamente IT

Saghin Cristian

Restricții care îi lovesc din plin pe români. Programul teraselor, barurilor etc

Gloria Pascu

Vin banii de la Guvern! 2 miliarde de euro, aprobate în ședința de astăzi. Cine sunt fericiții beneficiari

Saghin Cristian

Zborurile România – Austria tur și retur se reiau

Saghin Cristian

Podgoriile italiene suferă după muncitorii români. Carantina îi împiedică să ajungă la muncă

Mihnea Tudor

Cluburile de fițe controlate de ANPC. ”În bucătării am găsit lucruri care ne-au șocat”, dezvăluie Paul Anghel, directorul instituției

Gloria Pascu

Coronavirus România – Economia, în așteptarea valului doi. Cîțu: Avem şi rezerve şi stocuri

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »