Cum acționează România după valul de sancțiuni internaționale la adresa Rusiei – Rareș Bogdan a explicat întregul mecanism, care este legat de Uniunea Europeană

Cum acționează România după valul de sancțiuni internaționale la adresa Rusiei - Rareș Bogdan a explicat întregul mecanism, care este legat de Uniunea Europeană. Sursa foto TVR
Cum acționează România după valul de sancțiuni internaționale la adresa Rusiei - Rareș Bogdan a explicat întregul mecanism, care este legat de Uniunea Europeană. Sursa foto TVR

Cum ar fi arătat România astăzi, în condițiile intențiilor agresive ale Rusiei este greu de imaginat, se întreabă mai toți politicenii români, mai ales că au apărut semne de îngrijorare și la noi în țară legate de violența Rusiei în Ucraina. Europarlamentarul român Rareș Bogdan a explicat la un post tv la ce ne putem aștepta și cum trebuie să reacționeze România, în aceste zile grele.

”Românii, chiar dacă sunt îngrijorați, trebuie să înțeleagă cât de importantă este apartenența noastră la structura Nord Altlantică, la NATO, dar și UE, și să se gândească cum ar fi arătat România și viațile noastre și grija pentru ziua de mâine în cazul în care n-am fi fost membru cu drepturi depline în Alianța Nord Atlantică

Legat de reacția Europei, aici sunt mai multe chestiuni. Dacă la intervenția noastră de joi seara când așteptam încă ca Europa să reacționeze, vreau să vă spun că astăzi sunt încântat că sunt europarlamentar, între cei 671 de la Bruxelles și că facem parte din această structură, pentru că reacția Europei a fost una pe măsură:

Sancțiunile economice se strâng ca un clește

– Faptul că am reușit după negocieri care au durat 3 zile ca statele UE să se pună de acord și cele 26 de state cu Statele Unite, Canada, Japonia, Noua Zeelandă și să scoată marea majoritate a băncilor rusești din sistemul SWIFT.
– Faptul că Comisia Europeană, pentru prima dată UE trimite inclusiv armament într-un stat extracomunitar.
– Faptul că Ursula von der Leyen a răspuns unei întrebări bine țintite și a vorbit despre posibilitatea, datorită valorilor comune și pentru că fac parte din familia noastră, ca Ucraina să acceadă în UE. Este o chestiune extrem de importantă, iar peste toate acestea, vin informații de la o oră la alta că Uniunea Europeană nu se joacă, că țările lumii occidentale nu se joacă… etc…
– Poate sunt lucruri mici, dar sunt importante pentru a arăta că arăta corul general… faptul că UK face un registru al entităților imobiliare străine pentru a vedea care sunt adevărații proprietari… acestea arată extrem de clar că UE nu se joacă cu Rusia lui Putin, iar pe lângă componenta umanitară, pe lângă componenta care șochează o lume întreagă, a asaltului pe care Vladimir Putin și armata sa o dau asupra orașelor din Ucraina care au dus la un exod de populatie civilă, vedem că se strânge practic ca un clește toată această componentă economică, de penalitate economică din partea Statelor Unite, a Marii Britanii și a Uniunii Europene”, a declarat rareș Bogdan, luni seară, la B1 Tv, la ”Dosar de politician”.

Cum reacționează România în privința sancțiunilor

Prim vicepreședintele PNL a spus exact ce va face țara noastră în contextul valului de sancțiuni internaționale pentru Rusia:

Vom merge pe linia europeană și, mai nou, inclusiv Elveția, care analizează pentru prima dată în istorie să blocheze conturile oligarhilor ruți și proprietățile. Noi vom face excat ce fac statele europene.

Legat de ce va face România, vreau să spun că la ora 20, ora României, am intrat într-o ședință a grupului LIBE, a comisiei de drepturi și libertăți a Parlamentului European, iar comisara Iohansson ne-a făcut o informare de 20 de minute cu privire la vizita pe care a avut-o astăzi la București și la Siret în Suceava. E o comisară destul de dură și de rece – am avut dezbateri destul de dure pe subiectul Schengen – vreau să vă spun că astăzi a rostit în discursul său de nu mai puțin de 26 de ori numele României. Atât de încântată a fost, vorbind, în sfârșit de posibilitatea ca România să facă parte din Schengen, de reacția noastră la criza refugiaților. E prima țară pe care a vizitat-o. Într-o singură zi, această doamnă de fier venită din nordul Europei și-a modificat complet părerea despre români, despre România și despre modalitatea în care s-au organizat extrem de repede și foarte eficient. A avut doar cuvinte de laudă pentru administrațiile locale, pentru capacitatea României de a reacționa în astfel de cazuri.

Marți la Bruxelles se va discuta rezoluția privind invadarea Ucrainei de către Rusia, vom veni cu o condamnare fermă și cu sanțiuni suplimentare”, a încheiat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdan reactie romania sanctiuni romania sanctiuni rusia schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes