Eveniment

Cum au acționat cei care au aruncat în aer bancomatele de la Otopeni. Poliția are un cerc de suspecți

Comisarul şef Cristian Gheorghe din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a afirmat, miercuri, că anchetatorii au un cerc de suspecţi în cazul bancomatelor aruncate în aer la Otopeni, precizând că autorii faptei aveau măşti din cele folosite în prezent de majoritatea populaţiei şi pelerine verzi. De asemenea, dispozitivul exploziv a fost unul artizanal şi bine realizat.

“În legătură cu cazul bancomatului de la Otopeni, desfăşurăm activităţi la momentul de faţă în legătură cu dispozitivele explozive folosite în această speţă, aşteptăm rezultatul expertizei criminalistice. Nu pot să mă pronunţ cu privire la natura substanţei explozive. În legătură cu autorii, vom vedea, desfăşurăm activităţi. Este greu să vă spun detalii, sunt cunoscute, la nivelul nostru este greu să vă redau cu fidelitatea 100% ceea ce s-a întâmplat. Există un cerc de suspecţi în cauza aceasta”, a declarat comisarul şef Cristian Gheorghe, citat de news.ro.

El a precizat că nu se poate spune că furturile din bancomate prin acest mod de operare au devenit un fenomen la nivel naţional.

“La nivelul naţional furturile din bancomate prin acest mod de operare explozibil nu este un fenomen. La nivel naţional, de la începutul anului, avem cinci cauze şi a şasea este cea de ieri. În aceste cinci cauze avem autorii, îi avem identificaţi, avem şi un flagrant făcut la o speţă de acest gen, majoritatea lor sunt arestaţi. Deci făcând o comparaţie cu ceea ce se întâmplă în exterior nici măcar nu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă. Sunt cinci cauze în nouă luni. Şi în aceste nouă luni Poliţia a identificat autorii şi i-a arestat. E adevărat, modurile de operare diferă, unele au fost cu exploziv solid, aşa cum s-a întâmplat ieri, unele au fost cu sisteme explozive cu gaz”, a afirmat comisarul şef din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Măști și pelerine

El a mai spus că autorii faptei purtau măşti.

“Aveau pelerine verzi. Aveau feţele acoperite. Aveau nişte măşti folosite de marea majoritate a populaţiei pentru uz medical”, a explicat poliţistul.

Întrebat dacă dispozitivul exploziv folosit a fost unul făcut de amatori sau de profesionişti, Cristian Gheorghe a răspuns: “Nu este un dispozitiv militar, nu are nicio legătură cu ceva care să facă spectrul Armatei sau a explozibilor militari. Este un dispozitiv artizanal fără doar şi poate, a fost destul de bine confecţionat, e un mod de operare folosit destul de des în afară, i se spune în limbaj de specialitate pizza slide. Nu prea ai cum să-l greşeşti, se confecţionează o carcasă, nu prea ai cum să-l greşeşti. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, dispozitivul a fost făcut bine”.

El a mai precizat că urmează să fie stabilit prejudiciul în acest caz.

Două bancomate de la parterul unui bloc din Otopeni au fost distruse marţi dimineaţă.

”La data de 8 septembrie, în jurul orei 05:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că la parterul unui bloc din oraşul Otopeni a avut loc o distrugere. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Otopeni împreună cu efective de pompieri şi specialişti din cadrul IGPR, precum şi conducerea IPJ ILfov, pentru efectuarea de activităţi specifice. Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului şi conservarea locului faptei”, a anunţat Poliţia.

Alte știri de interes

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Directorul unei instituţii publice din Sfântu Gheorghe, trimis în judecată sub acuzaţia că ar fi pretins favoruri intime de la mai multe angajate

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »