Specialiștii apreciază că tot mai mulți români suferă din cauza chimicalelor din fructe și legume. De exemplu, cadmiul, un metal greu, toxic, puternic cancerigen, este tot mai prezent în alimentația noastră. Pe acesta, ca și multe alte substanțe, îl primim la pachet prin importurile mari de produse agroalimentare obținute prin utilizarea în exces a îngrășămintelor chimice.
Comisia Europeană anunță de mult timp reguli tot mai stricte de utilizare a fertilizatorilor. La Spitalul de Urgență Floreasca din București, la singura secție de toxicologie din țară, tot mai mulți pacienți sunt diagnosticați cu probleme de sănătate din cauza cadmiului, un metal extrem de periculos. De ce se ajunge în această situație? Medicii spun că bolnavii au consumat legume, fructe și cereale crescute cu îngrășăminte chimice pe bază de fosfor folosite în exces. […] Sursă: Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe și legume
Comenteaza cu profilul facebook