Recomandate Vacante

Cum poate deveni Vama Veche focar de COVID 19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, nu ia, deocamdată, în calcul revenirea la starea de urgență, dar susține că nu este atributul lui: „Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP și Ministerul Sănătății facem o propunere către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar starea de urgență este atributul președintelui României, care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem și evoluția ulterioară”.

Aflat la la Constanța, miercuri, Nelu Tătaru a explicat că există posibilitatea ca zonele de pe litoral unde se crează aglomerări, precum petrecerile tinerilor din Vama Veche, să devină focare.

”În acest moment sunt cetățeni din țară care se reîntorc în județele din țară, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanța, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Există această posibilitate.Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanțări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecție Covid începe din a doua până în a zecea zi”, a precizat Nelu Tătaru, dând astfel dreptate premierului Ludovic Orban care declarase că tinerii veniți pe litoral sau în în cluburi duc virusul în alte zone din țară, iar turiștii trebuie să se distreze respectând distanțarea fizică.

”Turiștii trebuit să știe că chiar dacă nu mai există cadrul legislativ pentru o perioadă, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea, să meargă în izolare voluntară la domiciliu măcar 14 zile. Cei care se simt rău, să se prezinte la unitățile de primire urgențe, să evalueze starea lor de sănătate. Un simptom respirator trebuie tratat și trebuie suspicionat ca o infecție cu Covid”, a precizat Nelu Tătaru.

Alte știri de interes

De ce se trag 21 salve de tun de Ziua Marinei?

Gloria Pascu

România, răspuns ferm față de avertismentele Rusiei: Măsuri conforme cu angajamentele internaționale

Saghin Cristian

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

FCSB lovită de coronavirus: patru jucători, infectați

Saghin Cristian

Halep a scăpat: nu s-a accidentat, ci au fost probleme cu mușchii. Declarațiile de după meciul doi de la Praga

Gloria Pascu

Prelungirea stării de alertă, pe masa Guvernului Orban

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis, despre moţiune: O măsură populistă, electoralistă, fără rost

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu, amenințare fără precedent: Acasă sau la pușcărie. Când depune, oficial, moțiunea de cenzură

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »