Cum poate deveni Vama Veche focar de COVID 19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, nu ia, deocamdată, în calcul revenirea la starea de urgență, dar susține că nu este atributul lui: „Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP și Ministerul Sănătății facem o propunere către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar starea de urgență este atributul președintelui României, care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem și evoluția ulterioară”.

Aflat la la Constanța, miercuri, Nelu Tătaru a explicat că există posibilitatea ca zonele de pe litoral unde se crează aglomerări, precum petrecerile tinerilor din Vama Veche, să devină focare.

”În acest moment sunt cetățeni din țară care se reîntorc în județele din țară, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanța, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Există această posibilitate.Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanțări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecție Covid începe din a doua până în a zecea zi”, a precizat Nelu Tătaru, dând astfel dreptate premierului Ludovic Orban care declarase că tinerii veniți pe litoral sau în în cluburi duc virusul în alte zone din țară, iar turiștii trebuie să se distreze respectând distanțarea fizică.

”Turiștii trebuit să știe că chiar dacă nu mai există cadrul legislativ pentru o perioadă, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea, să meargă în izolare voluntară la domiciliu măcar 14 zile. Cei care se simt rău, să se prezinte la unitățile de primire urgențe, să evalueze starea lor de sănătate. Un simptom respirator trebuie tratat și trebuie suspicionat ca o infecție cu Covid”, a precizat Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nelu tataru vama veche
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes