Politica Recomandate

Cum s-au finalizat negocierile PNL – USR pentru primăriile din București

În urma negocierilor din ultimele zile, se pare că Dan Barna a reușit să-I convingă pe liberali să le accepte condițiile și să le accepte propunerile de candidați. Astfel, Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș va desemna candidați pentru primăriile sectoarelor 1,2 și 4, iar PNL va stabili candidații la sectoarele 3,5 și 6.

Surse din USR susțin că liberalii s-au arătat dispuși să-I susțină pe Radu Mihaiu, la sectorul 2, în locul lui Dan Cristian Popescu. Pe de altă parte, liberalii s-au arătat dispuși să renunțe la candidatul Dan Croitoru de la Sectorul 5 și să-l înlocuiască cu secretarul de stat din Ministerul Justiției Cristian Băcanu.

Președintele USR, Dan Barna a declarat că le-a cerut liberalilor să renunțe la candidații care au avut legături cu PSD și să propună oameni integri. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2 și Dan Croitoru la Primăria Sectorului 5.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan s-a arătat nemulțumit de negocierile dintre PNL și USR-PLUS pe tema candidaturilor la primăriile de sector, precizând că s-au făcut prea multe concesii. Europarlamentarul a declarat că Ludovic Orban ar trebui să susțină candidatura lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

Negocierile cu PNL au stârnit nemulțumiri în rândul unei părți importante din USR care o suține pe Ana Ciceală ca să candideze la Primăria Sectorului 3 împotriva lui Robert Negoiță.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Minunea de la București. Lovitură istorică pentru mafie! Mesajul lui Mihai Goțiu pentru Emil Boc

Mircea Furdu

Consiliul General a votat suspendarea PUZ-urilor de sector

Mircea Furdu

Liber la înscrieri! USR-PLUS Bucureşti caută candidați pentru Consiliul de Administraţie al Termoenergetica Bucureşti S.A.

Daniela Arnăutu

Weekend cu vijelii în toată țara. Vântul va atinge și 90 km/h, iar la munte va ninge

Daniela Arnăutu

Persoanele fizice pot investi în titluri de stat TEZAUR şi FIDELIS, în luna martie, anunță Ministerul Finanțelor

Gloria Pascu

Plan roşu de intervenţie în Giurgiu – Două persoane au murit şi şapte au fost rănite. Accident la ieşirea din localitatea Călugăreni către Capitală

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »