Cum să te ferești de coronavirus!

Cercetătorii din Brazilia au prezentat recent un studiu efectuat în perioada pandemiei de SARS-CoV-2 care relevă faptul că persoanele active fizic au un risc cu peste 34% mai scăzut de spitalizare dacă au contractat coronavirusul, anunță agenția de presă chineză.

Ce înseamnă această activitate fizică și în ce constă ea, conform oamenilor de știință? Aceștia au folosit expresia ”suficient de activ”, ceea ce înseamnă cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână, explică autorii studiului, relatează sursa citată.

Cercetarea specialiștilor din America de Sud a avut la bază un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

În același context sociologic, s-a constatat faptul că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanele cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu.

În acest sens, în primele luni ale crizei sanitare, cercetătorii chinezi au arătat că oamenii care suferă de obezitate au o șansă mult mai mare să sufere complicații de tip pneumonie – în special bărbații. Ulterior au venit din ce în ce mai multe dovezi si din Franța, unde jumătate dintre cei care au ajuns la terapie intensivă aveau indicele de obezitate pe rosu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aparare anti coronaviruscum sa te feresti de coronavirus
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes