Cum scăpăm de negi şi papiloame

Cum scăpăm de negi şi papiloame
Cum scăpăm de negi şi papiloame

Chirurgia estetică a luat avânt în ultimii ani şi din ce în ce mai multe persoane accesează serviciile de dermatologie estetică pentru corectarea unor defecte minore fie faciale, fie în alte zone ale corpului, dar care nu le pun viaţa în pericol. Deseori acestea necesită însă intervenţii chirurgicale şi multă lume se întreabă care este raportul riscuri versus beneficii. Dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog, explică într-un interviu pentru „România liberă“ care sunt cele mai frecvente tipuri de intervenţii.

RL: Care este situaţia în cazul negilor şi a verucilor? Cât de periculoase sunt?

Dr. Diana Plăcintescu: Trebuie făcută cumva o diferenţiere în termeni şi o clasificare. Neg este un termen care desemnează „la grămadă“ orice excrescenţă de pe piele, fie că este o aluniţă, fie că este un papilom, fie că este o verucă sau o keratoză seboreică. Deşi toate pot fi considerate de către cei mai atenţi şi mai sensibili la aspectul lor ca fiind inestetice, inoportune, nedorite, nu toate au acelaşi grad de risc. […]

Sursă: Cum scăpăm de negi şi papiloame. Interviu cu dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog | Romania Libera

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cum scap de negicum scap de papiloamenegipapiloane
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes