Cum scapi de căpuşele care parazitează animalul de companie

Medicii veterinari atrag atenţia că proprietarii unor animale de casă au responsabilitatea să-i ducă periodic la controale de specialitate.

Animalul de companie reprezintă, pentru cei care îl au, un membru al familiei. Şi ca orice altă persoană din casă, şi lui trebuie să i se respecte anumite tabieturi, sieste şi dreptul la asistenţă medicală.

Schimbarea sezonului, din iarnă în primăvară, vine, pentru animalul de companie, cu unele tratamente prin care acesta este bine să le facă, pentru a avea parte de un an plin de energie. „În mod normal, o dată la trei luni trebuie să se facă deparazitare internă şi externă a animalului. Dar lumea nu prea face deparazitarea externă, doar primavăra şi toamna, că ei afirmă că atunci sunt căpuşele active.

… »»» Source: Cum să scapi de căpuşele care parazitează animalul de companie. Problemele grave pe care le pot produce | adevarul.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes