Cum va arăta Bac-ul în 2018

Ne mai despart doar câteva zile de afișarea rezultatelor de la simulările examenelor naționale. În acest an, clasa a XI-a a făcut cunoștință cu noul tip de subiecte de Bac pe care îl vor avea de rezolvat elevii începând cu anul 2018.

La limba și literatură română, elevii vor avea de pregătit mai multă materie, dar examenul, în ansamblul său, nu este cu mult mai greu, spun profesorii. Schimbarea venită de la autorități apare în contextul în care în sesiunea anterioară de examene, cele mai multe contestații au fost înregistrate la proba de la română.

Rata de promovare nu a crescut

În 2016, la examenul maturității, rata de promovare a fost aproape identică cu cea din anul precedent. Au promovat 66,7% dintre înscriși, cu doar 0,3% mai mult decât în 2015, acesta fiind, de altfel, o altă cauză posibilă pentru modificarea tipului de subiecte de la Bac.
… »»»

Source: Schimbări peste schimbări. Cum va arăta Bac-ul în 2018

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes