Cum vor fi Sărbătorile de Iarnă? Vom avea Crăciun? Raspunsul medicului Virgil Musta

Cum vor fi Sărbătorile de Iarnă? Vom avea Crăciun? Raspunsul medicului Virgil Musta
Cum vor fi Sărbătorile de Iarnă? Vom avea Crăciun? Raspunsul medicului Virgil Musta

Virgil Musta, renumitul medic de la institutul Matei Balș din Timișoara, este foarte pesimist în legătură cu situația din aceste zile legată de răspândirea foarte mare a noului coronavirus.

Numărul celor infectați cu coronavirus este în continuă creștere, iar potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică în România, vineri s-a ajuns la un număr record de peste 5000 al persoanelor infectate cu noul coronavirus, iar secțiile de Terapie intensivă sunt pline. Câteva mari orașe au intrat în scenariul roșu.

Depinde noi

”Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav. Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse… Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a declarat Virgil Musta.

Până astăzi, 24 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, iar 147.932 de pacienți au fost declarați vindecați.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cum va fi de craciun sarbatorile de iarna in panedemie virgil musta pesimist vom avea craciun
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes