Curtea de Apel, decizie definitivă în dosarul morții polițistului Bogdan Ginină, după contestația lui Gabriel Oprea

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, definitiv, că Gabriel Oprea poate fi judecat în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Sentința vine upă ce Tribunalul Bucureşti dăduse aceeaşi soluţie, dar pe care fostul ministru a contestat-o.

Împreună cu Gabriel Oprea, mai sunt acuzaţi în acelaşi caz General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, administratorul firmei care făcea lucrările pe carosabil care, nefiind semnalizate corespunzător, au dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Într-o primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a respins, în camera preliminară, contestaţiile formulate de Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, patron al firmei. Oprea şi Petre Mazilu au contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins, joi, contestaţiile şi a decis că poate începe procesul.

Judecătorii au constatat legalitatea rechiztoriului DNA şi au decis că inculpaţii pot fi judecaţi
Accidentul în care a murit Bogdan Gigina (28 de ani) a avut loc in 20 octombrie 2015. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în data de 2 mai 2018. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa spre locuința sa.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bogdan giginacurtea de apeldoar giginagabriel opreagabriel oprea judecat
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes