Curtea de la Haga ordonă Rusiei să-şi suspende ”imediat” invazia Ucrainei

Curtea de la Haga ordonă Rusiei să-şi suspende ”imediat” invazia Ucrainei
Curtea de la Haga ordonă Rusiei să-şi suspende ”imediat” invazia Ucrainei

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, cea mai înaltă instanţă ONU, a dispus miercuri ca Rusia să-şi suspende imediat operaţiunile militare în Ucraina.

”Federaţia rusă este necesar să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe tertoriul ucrainean”, anunţă judecătoarea-preşedintă a CIJ, cu sediul la Haga, Joan Donoghue.

Ea şi-a exprimat îngrijorarea ”profundă” faţă de folosirea forţei de către Rusia în Ucraina.

”Curtea este perfect conştentă de amploarea tragediei umane care loc în Ucrana”, a declarat ea.

Curtea este profund îngrijorată de folosirea forţei de către Federaţia Rusă în Ucraina, care ridică probleme de drept internaţional foarte grave”, a subliniat Joan Donoghue, care a anunţat măsuri provizorii.

Zelenski salută ordonanţa CIJ împotriva Rusiei

”Ucraina a obţinut o victorie completă în acest caz împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. CIJ a ordonat oprirea imediată a invaziei”, scrie el.

”Ordonanţa este constrângătoare în virtutea dreptului internţaional”, declară Zelenski.

”Rusia trebuie să se conformeze imediat”, subliniază el şi avertizează că ”ignoarea ordonanţei va izola Rusia şi mai mult”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

curtea de la haga curtea internationala de justitie razboi ucraina sanctiuni rusia
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes