Cutremur cu magnitudinea 5,2 în judeţul Gorj, resismţit în mai multe judeţe și încă unul de 3 grade, după 30 de minute

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a produs, luni, în judeţul Gorj, seismul fiind resimţit în mai multe judeţe.

”În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP.

Sursa citată a precizt că seismul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitesti, 166 km E de Timisoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 218 km E de Belgrade, 222 km E de Zemun, 224 km V de Ploiesti.

ISU Gorj a precizat că, deocamdată, nu au fost primite solicitări de asistenţă.

Cutremurul s-a simţit în mai multe judeţe, inclusiv Sibiu şi Hunedoara.

INFO IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

”În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km.
Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.
Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).
https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

UPDATE

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3 pe Richter s-a produs, luni, la ora locală 17:21, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri şi a fost localizat la 109 km sud-vest de Sibiu, 111 km nord-vest de Craiova şi 146 km vest de Piteşti.

Acesta este al doilea seism înregistrat în interval de 30 de minute în zonă, după cel cu magnitudinea de 5,2 produs la ora locală 16:58.

 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cutremur cutremur gorj cutremur romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes