Dacian Cioloş îi întinde o mână premierului desemnat Nicolae Ciucă

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a declarat, marţi, după ce premierul desemnat a cerut un armistiţiu politic partidelor parlamentare, prin votarea în Parlament a unui guvern minoritar PNL-UDMR, pe o perioadă determinată, că USR este pregătit să se aşeze la masă să găsească soluţii, precizând că este nevoie de un guvern stabil şi că majoritatea se poate reconstrui.

”Haideţi să ne aşezăm la masă, să construim o majoritate cât mai repede posibil, pentru ca România să fie guvernată stabil”, a spus Dacian Cioloş, ca răspuns la solicitarea de armistiţiu cerută de Nicolae Ciucă, prin vocea preşedintelui PNL Florin Cîţu. 

Preşedintele USR a arătat că un guvern minoritar are ”un grad ridicat de instabilitate”. ”Câtă vreme se poate construi o majoritate, cred că pe asta trebuie să ne concentrăm energia”, a mai arătat el, precizând că armistiţii între partide există în Parlament.

”Un an şi jumătate de zile, de când avem criza pandemică, de câte ori au fost proiecte de lege care au vizat măsuri de criză, în afară de AUR, toate celelalte partide au colaborat”, a afirmat el. Dacian Cioloş spune că şa fel s-a întâmplat chiar şi în aceste zile, în privinţa crizei preţurilor la energie. 

”Dar e nevoie de mai mult, în perioada următoare, e nevoie de un Guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament, care să gestioneze şi măsurile de criză dar să şi vină cu reforme”, a spus Cioloş. 

”Nu văd despre ce concesii este vorba. Am făcut deja propuneri cum să depăşim criza, noi am făcut deja concesia când ministrul Voiculescu a fost aruncat pe geam din Guvern. Noi am rămas în guvern, eu cred că trebuie să lăsăm trecutul în urmă, să le considerăm subiect închis”, a afirmat Dacian Cioloş, întrebat ce concesii este dispusă Uniunea Salvaţi România să facă. 

”Eu cred că putem găsi împreună soluţii, ca să putem refece coaliţia cât mai repede şi pentru a avea un Guvern stabil” a spus Cioloş, despre şansele refacerii coaliţiei PNL-USR-UDMR. 

Preşedintele USR a precizat că refacerea coaliţiei trebuie să pornească de la măsuri concrete, liniile generale ale bugetului pe anul viitor, reformele.

”Din punctul nostru de vedere este posibilă construirea unei majorităţi în Parlament, dacă există voinţă politică, nu trebuie să se ajungă la anticipate”, a mai spus Cioloş. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

armistitiu armistitiu politic ciolos mesaj ciuca dacian ciolos
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes