Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS. Avem mari semne de intrebare asupra capacităţii premierului de a conduce o coaliţie

Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS. Avem mari semne de intrebare asupra capacităţii premierului de a conduce o coaliţie
Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS. Avem mari semne de intrebare asupra capacităţii premierului de a conduce o coaliţie

Vicepremierul Dan Barna, liderul USR, a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu, că este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată. El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

”Demiterea, în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică mari semne de intrebare asupra capacităţii premierului de a conduce o coaliţie. Ne-am asumat să luăm deciziile împreună prin consultare şi dialog. În această dimineaţă am fost chemat de premier la o discuţie în care mi-a comunicat o decizie deja luată. Nu a existat o consultare prealabilă, nici ieri, cu atât mai mult cu cât agreasem că ieşim din acest joc de balet politic. E o decizie prin care premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”, a afirmat Barna

Barna a afirmat că şi desemmnarea sa ca interimar la Ministerul Sănătăţii este tot o decizie  unilaterală.

”Este o altă decizie unilaterală luată fără consultarea USR-PLUS, fără consultarea mea şi e o decizie care confirmă din nou imaturitatea şi lipsa de înţelepciune politică. Am discutat cu preşedintele şi vom găsi o soluţie. Demisia din această dimineanţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu. O coaliţie de guvernare nu poate să funcţioneze decât dacă există respect”, a declarat Dan Barna.

Discuțiile vor continua în Coaliție

El a cerut o întâlnire de urgenţă a coaliţiei de guvernare miercuri sau joi pentru a avea un dialog responsabil cu Ludovic Orban şi Kelemen Hunor pentru retragerea încrederii lui Florin Cîţu.

”Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să vedem un sprijin al premierului este o problemă foarte mare pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliţiei”, a explicat Dan Barna.
În opinia sa, i se reproşează lui Vlad Voiculescu lucruri asupra cărora nu a avut niciun fel de control.
”Campania de vaccinare este condusă de premierul României”, a afirmat liderul USR.

El a adăugat că USR-PLUS rămâne asumat pe responsabilitatea de a face reforme.

”Acest Guvern funcţionează, acest Guvern există, vom avea o întâlnire azi în coaliţie pentru a vedea cum mergem mai departe. Eu am toată încrederea în înţelepciunea coaliţiei PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru a merge mai departe. Am avut o discuţie cu preşedintele României, vom vedea dacă va fi necesară şi medierea preşedintelui”, a conchis el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan barna florin citu sustinere florin citu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes