Dan Barna, mesaj dur pentru PSD și PNL, după ce a fost la protestul din Piața Victoriei

Liderul USR, Dan Barna, a postat un mesaj dur pentru coaliția majoritară din Parlament, înaintea unui vot decisiv pentru Legea carantinei, atât de necesară în gestionarea epidemiei de coronavirus din România:

”PSD se joacă cu sănătatea românilor. Legea carantinei este necesară.

Da, este clar pentru toată lumea că guvernul Orban a pierdut controlul pandemiei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să transformăm o situație proastă într-o catastrofă sanitară numai pentru că vin alegerile.

Avem nevoie de măsuri suplimentare de protecție și control. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieții noastre. Nu suntem pregătiți pentru valul doi.

În același timp, nu vedem nici un plan concret pentru susținerea economiei. Mai ales dacă vor fi necesare noi măsuri de izolare pentru valul doi. Avem doar un program electoral al PNL care ar trebui să țină locul unui plan real de relansare.

De aceea, trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea. Și Guvernul și Parlamentul și Președintele și oamenii de pe stradă. Nu mai merge ca până acum.

Dacă PSD și PNL se vor comporta și acum la fel cum s-au comportat vreme de 30 de ani, vom avea cu toții de suferit. Dacă vom reuși să schimbăm felul în care facem politică, atunci avem o șansă reală să depășim această criză”, a scris Dan Barna pe facebook.

Mesaj după protest

Mesajul acesta a fost postat chiar după ce liderul USR s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Ludovic Orban și cu Dacian Cioloș, pentru a stabili amănunte ale unei viitoare alianțe pentru alegerile locale, și apoi a fost la protestul din Piața Victoriei, de duminică.

”Chiar am rămas surprins să vă mesajul respectiv”, a declarat, ulterior, Ludovic Orban, în direct la B1 TV.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan barnalegea carantineimesaj dan barnasanatatea romanilor
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes