Dan Barna, primele explicații privind relaţia cu premierul Florin Cîţu

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, luni seară, că relaţia sa cu premierul Florin Cîţu este una “foarte bună, colegială”, precizând că săptămâna trecută a fost un moment greu al coaliţiei pe care partidele aflate la guvernare au reuşit să-l depăşească.

Dan Barna a fost întrebat luni seară, la Digi 24, ce fel de relaţie are cu premierul Florin Cîţu:

“Foarte bună, colegială. (…) Cele două zile de săptămâna trecută în care am aşezat coaliţia pe baze mai funcţionale şi mai solide a avut exact acest rol să resetăm funcţionarea şi am o relaţie de respect, colegială pe care o consider o relaţie în regulă”, a afirmat Barna.

El a precizat că atunci a fost un moment greu al coaliţiei.

“A fost un moment greu al coaliţiei. Consider că am avut maturitatea să îl depăşim şi suntem pe o logică de construcţie şi de consolidare a încrederii”, a explicat vicepremierul.

Întrebat dacă a exagerat când a spus că nu se poate merge mai departe cu Florin Cîţu, vicepremierul Barna a răspuns:

“La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună, decât să le accentuăm pe cele care ne separau”.

Coaliţia de guvernare a trecut printr-o săptămână e criză, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la MInisterul Sănătăţii.

Criza a fost depăşită după două zile de negocieri şi încheierea unui act adiţional la Acordul de guvernare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

barna citu coalitie dan barna florin citu relatie barna citu
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes