Dan Diaconescu scapă de controlul judiciar. Acesta a fost revocat de Judecătoria Constanţa

Judecătoria Constanţa a revocat controlul judiciar în cazul lui Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru act sexual cu un minor şi folosire a prostituţiei infantile în formă continuată. Decizia instanţei nu este definitivă.

“Revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin nr. 235 din data de 13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 9546/212/2023, faţă de inculpatul DCD, (…). Măsura privind pe inculpat se comunică instituţiilor prev. la art. 215 alin. (5) din C.proc.pen. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru procuror”, se arată în minuta Judecătoriei Constanţa.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, săptămâna trecută, că procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale) şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale).

“În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele: În jurul datei de 19.11.2020 şi în jurul datei de 22.11.2020,  D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

El mai este acuzat şi de fapte petrecute în septembrie 2020. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acuzatii dan diaconescudan diaconescudan diaconescu dosar pedofilie
redactia

Alte stiri de interes