Dan Motreanu: Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare

Europarlamentarul liberal Dan Motreanu anunță că legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare, iar marile platforme online sunt obligate să respecte Legea privind serviciile digitale.

,,Marile platforme online sunt obligate să respecte Legea privind serviciile digitale (DSA). Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge până la 6% din veniturile anuale globale.

Sunt vizate 19 companii care au peste 45 de milioane de utilizatori în UE. Printre acestea se numără Amazon, Booking, Facebook, Google, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter, Wikipedia sau YouTube.

Noua lege prevede eliminarea conținutului ilegal, controlarea conținutului dăunător, precum dezinformarea și intimidarea și prezentarea de informații despre modul cum funcționează.

Platformele online și motoarele de căutare trebuie să aibă termeni și condiții ușor de înțeles și să le aplice într-o “manieră diligentă, obiectivă și proporțională”.

Este interzisă țintirea persoanelor cu reclame online bazate pe date personale sensibile, precum religia, preferințele sexuale, informațiile despre sănătate și convingerile politice ale acestora.

Giganților online nu li se permite să colecteze date personale ale copiilor și adolescenților pentru a le afișa anunțuri direcționate.

Anul trecut, am votat, alături de colegii din Parlamentul European, pentru adoptarea Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA). Grupul meu politic, PPE, a susținut întreprinderile europene mici și mijlocii scutindu-le de obligații disproporționate pentru a putea crește și concura cu marile întreprinderi internaționale.”, declară europerlamentarul PNL pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan motreanuprotectie online
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes