Dan Negru, bătut în noaptea de Revelion! Audiența a fost sub așteptări

Dan Negru a fost doborât în audiență de concurentul principal PRoOTV, în privința programului de Revelion. Pentru prima dată, Pro TV a depăşit Antena 1 şi Revelionul lui Dan Negru. De obicei, noaptea de Revelion era puţinele zile din an în care Antena 1 lăsa mult în urmă Pro TV (care ani la rândul a preferat un „non-combat” şi a difuzat filme).

Intervalul de maximă audiență, între orele 22:00 – 02:00, a fost câștigat de postul din Pache Protopopescu.

Show-ul oferit de PRO TV a fost lider absolut de audiență. A înregistrat 13.3 puncte de rating și 33.9% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă avea 10.0 puncte de rating și 25.4% share. La nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 și 49 de ani, din mediul urban, PRO TV a condus topul televiziunilor cu 11.0 puncte de audiență și 35.9% cotă de piață, în timp ce televiziunea de pe locul 2 avea 8.1 puncte de rating și 26.4% share.

Potrivit paginademedia.ro, la nivel național, peste două milioane de români au urmărit, în fiecare minut, Protevelionul, în timp ce Revelionul Starurilor cu Dan Negru a avut 1,9 milioane de români.

În ceea ce privește sectorul urban, sursa menționată arată că emisiunea de la Pro TV a avut peste 1,1 milioane de români. În schimb, la show-ul moderat de Dan Negru s-au uitat aproape 900.000 de oameni.

Ce a avut Pro TV? Genericul: Protevelion, un spectacol cu vedetele postului şi cu invitaţi, prezentat de Pavel Bartoş şi de Raluka, cu dialoguri între prezentatori şi invitaţii care erau permanent în platou (cam ca la „gradenele” lui Negru), multă muzică populară şi de petrecere, puţin mister (nu măşti ca la Dan Negru, ci „umbre” pe un ecran), totul filmat ca un talent show (a fost în platoul în care se filmează Românii au talent, SuperStar sau Vocea României).

Plus trupa Light Balance (America’s Got Talent). Şi (foarte) mult Pepsi (sponsorul programului) şi un platou luminat în culorile brandului.

Ce a avut Antena 1? Clasicul Revelion al starurilor, cu măşti (format despre care Dan Negru spunea că e ultima dată când îl face), cu Romică Ţociu, Cornel Palade, Selly şi momente inspirate din serialele la modă: concursuri Squid Game sau Casa del Papel.

De notat că programul lui Dan Negru a început la ora 22.00, ca de obicei, iar Protevelionul a pornit încă de la ora 20.00.

Kanal D și România TV au fost aproape la egalitate în noaptea dintre ani, clasându-se în felul acesta pe locul trei, respectiv patru. Postul turcesc a avut aproape 700.000 de români, iar celălalt cu 14.000 mai puțin.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

audienta dan negruaudienta pro tvaudiente reveliondan negru batutprotevelion
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes