Dan Petrescu, cel mai bogat român, a murit împreună cu familia, după ce avionul său s-a prăbușit lângă Milano

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Potrivit presei italiene, avionul era înmatriculat în România, și aparținea unui miliardar român.

Dan Petrescu, cea mai bogată persoană din România, cu afaceri în imobiliare, se afla în avionul care s-a prăbuşit în Milano. În aeronavă se mai aflau și șoția și fiul afaceristului.

Avionul fusese achiziționat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Opt persoane, între care un copil, au murit după ce avionul a căzut pe o clădire din Milano, Italia.

Avionul a fost achiziționat în aprilie 2015.

AFP notează că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prărbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Avionul a luat foc după ce s-a prăbuşit pe un imobil gol, care era în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera.

Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut direct, fără să existe manevre”, a declarat un martor, conform news.ro. Dan Petrescu ar fi fost deținătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro.

Pilatus PC-12 este un avion echipat cu turbopropulsor monomotor şi poate fi folosit pentru transport de mărfuri sau pentru transportul de pasageri, numărul acestora fiind limitat la 9.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avion prabusit milanocel mai bogat romanmiliardar roman
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes