Administrație locală Recomandate

Dan Tudorache nu știe să piardă: Cere reluarea alegerilor în Sectorul 1. Procuratura a intrat pe fir

Candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Sectorului 1, primarul în funcţie Dan Tudorache, doreşte reluarea alegerilor la Sectorul 1, după apariţia unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. De asemenea, el crede că se impune şi reluarea alegerilor pentru Primăria Capitalei, considerând că dacă la un sector s-a întâmplat aşa înseamnă că a fost viciat şi votul pentru Primăria generală.

Dan Tudorache a afirmat joi că sacii cu voturi nu trebuiau scoşi din singura cameră monitorizată video şi din acest motiv crede că este vorba de fraudarea alegerilor.

“Tot Biroul Electoral de Sector este împânzit de camere. Singura cameră care e acolo unde sunt depozitaţi sacii. Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza, au fost scoşi saci, nu era voie să fie scoşi sacii, indiferent dacă erau pe timpul zilei sau pe timpul nopţii. Atâta timp cât ai scos sacii din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor”, a declarat candidatul PSD la Sectorul 1.

El a menţionat că hardul pe care sunt stocate imaginile înregistrate de camerele din clădire a fost ridicat de anchetatori.

“Dimineaţa la opt mi-au ridicat hardul, prin ordonanţă a procurorului. Hardul înregistrează toată clădirea, cu toate imaginile din clădire”, a spus Tudorache. El nu mai doreşte renumărarea voturilor, ci reluarea alegerilor.

“Ce renumărare? E bătaie de joc.Vreau reluarea alegerilor, ce să mai renunăr? Ştiu ce au făcut ei afară, cât timp reprezentantul meu nu ştia de această procedură?”, a explicat candidatul PSD la Primăria Sectorului 1.

El crede că trebuie cerută anularea alegerilor în Bucureşti, nu doar la Sectorul 1, ci şi pentru Primăria Capitalei.

“PSD să ceară anularea alegerilor în Bucureşti. Dacă la un sector s-a întâmplat aşa ceva, nu s-a viciat votul primarului general? E părerea mea”, a mai transmis Tudorache, citat de news.ro.

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea acestor imagini.

Alte știri de interes

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Obiceiuri de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir, patronul păstorilor şi vestitorul iernii, sărbătoare 26 Octombrie

Mihnea Tudor

Elvis poate să moară?!

Gabriela Ibens

Cine mai poluează Bucureștiul? Descoperirea făcută de Garda de Mediu

Gloria Pascu

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, diagnosticat cu COVID-19. Îl așteaptă jurământul

Mihnea Tudor

Imagini cu Ciolacu în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare. Poliţia a dat amenzi

Mihnea Tudor

Mihai Voropchievici HOROSCOP rune 26 octombrie – 1 noiembrie 2020. O zodie are dragostea aproape, iar o alta intră într-un con de umbră

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »