Dan Vîlceanu: Astăzi avem şedinţa BPN al PNL pentru a stabili mandatul de negociere cu toate formaţiunile politice

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a declarat, înaintea Biroului Politic Naţional al PNL de marţi seara, că scopul acestei şedinţe este stabilirea mandatului de negociere al partidului cu toate formaţiunile politice democratice. El a reiterat faptul că opţiunea sa personală şi singura este USR.

„Astăzi noi facem altceva la şedinţa această – stabilim mandatul partidului de negociere cu toate formaţiunile. Am spus deja. Cred că nu e niciun secret. Sunt doar două variante pentru a face majoritate în Parlament – USR şi PSD. Şi astăzi am spus acelaşi lucru, dar este opţiunea mea personală”, a declarat Dan Vîlceanu, marţi seara la Parlament.

Chestionat cu privire la următorul prim-ministru desemnat, Vîlceanu a răspuns: „Premierul va fi desemnat de Preşedintele României, aşa cum prevede Constituţia”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus, mandatul, după eşecul de a strânge o majoritate pentru învestirea Guvernului său, iar liberalii vor să negocieze cu toate partidele pentru o majoritate stabilă în Parlament.

Surse liberale au precizat pentru News.ro că în şedinţa BEx de luni seara, o mare parte din liderii partidului a pledat pentru un guvern cu PSD, motivând faptul că majoritatea din Parlament, cu acest partid, este mult mai stabilă decât cea cu USR şi UDMR.

Condiţia liberalilor este să aibă premierul într-un guvern cu PSD. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan valceanumajoritate parlamentmandat ciucanegocieri guvern
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes