Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanţe: Trebuie să înţeleagă şi PSD că oamenii nu vor pomenile lor electorale. Proiect de lege pentru reducerea contribuţiilor

Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanţe
Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanţe

Parlamentarii PNL Florin Cîţu, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină au depus în Parlament un proiect de lege pentru reducerea contribuţiilor cu 5%. Fostul premier Cîţu spune că acum vom vedea cine susţine cu adevărat reducerea taxelor pe forţa de muncă şi cine a intrat în campanie electorală. Dan Vîlceanu afirmă că în această perioadă, conducerea PNL a anunţat printr-un comunicat de presă că susţine reducerea taxării muncii, iar asta înseamnă că parlamentarii PNL nu vor mai fi forţaţi să voteze împotriva acestei iniţiative.

Fostul premier anunţă că a depus în Parlament proiectul de lege pentru reducerea contribuţiilor cu 5 puncte procentuale (de la 25% la 20%).

”Este singurul proiect de lege care creşte veniturile tuturor românilor. Acum vom vedea cine susţine cu adevărat reducerea taxelor pe forţa de muncă şi cine a intrat în campanie electorală”, spune Florin Cîţu.

Un alt iniţiator, deputatul Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanţe, afirmă că ”povara taxării muncii trebuie să scadă şi fac demersuri pentru asta”. 

”Ieri ( luni, nr), împreună cu Florin Cîţu şi Gheorghe Pecingina, am depus la Parlament proiectul de lege privind scăderea cu 5% a contribuţiilor de asigurări sociale şi plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor pentru sănătate la 3 salarii minime brute. Toată lumea spune că taxarea muncii în România este prea mare, dar în urmă cu câteva luni, Parlamentul a respins un amendament similar iniţiat de Florin Cîţu. În această perioadă, conducerea PNL a anunţat printr-un comunicat de presă că susţine reducerea taxării muncii. Asta înseamnă că parlamentarii PNL nu vor mai fi forţaţi să voteze împotriva acestei iniţiative, aşa cum s-a întâmplat la amendamentul iniţiat de Florin Cîţu sau la amendamentul privind renunţarea la supraimpozitarea muncii part-time”, spune Vîlceanu.

El arată că ”PSD a anunţat, de asemenea, prin Marcel Ciolacu, faptul că susţine reducerea taxării muncii”.

”Este momentul să ne dovedească domnul Ciolacu dacă a mai spus încă o minciună sau de data asta i-a scăpat ca prin minune şi un adevăr. Este o perioadă complicată, cu inflaţie mare, iar o reducere a taxării muncii îi ajută pe cei care muncesc şi îşi văd veniturile erodate de inflaţie. Trebuie să înţeleagă şi PSD că oamenii nu vor pomenile lor electorale, vor doar să fie trataţi corect de către stat şi să nu mai fie jupuiţi cei care muncesc, pentru a primi alţii pomeni electorale sau pensii speciale”, mai spune Vîlceanu. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Dan Vilceanuflorin citugheorghe pecinginareducere contributiireducere taxe forta de munca
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes