Dan Vîlceanu susține că a primit sute de mesaje ”să nu votez certificatul verde”, dar anunță condiția pentru a-l vota

Deputatul Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, afirmă că a primit sute de mesaje prin care i se solicita să nu voteze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă, el precizând însă că niciunul dintre mesajele primite pe acest subiect nu a fost de ameninţare. Vîlceanu anunţă că va vota implementarea certificatului verde.

“Nu am primit mesaje de ameninţare, dar am primit cred că sute de mesaje să nu votez certificatul verde. Voi vota certificatul verde atunci când va exista o formă a unui certificat verde”, a declarat Dan Vîlceanu, miercuri seară, la Antena 3.

Dan Vîlceanu nu este un susţinător al ideii conform căreia angajaţii din sistemul public să beneficieze de teste gratuite.

“Eu cred că nu ar trebui să facem niciun fel de diferenţă legată de locul de muncă. Că lucrezi la stat, că lucrezi la privat, dacă e o măsură e pentru toţi. Dacă luăm măsura ca aceste 15 teste să fie suportate de către stat, trebuie să le dai la toată lumea. Nu poţi să spui tu, pentru că lucrezi la stat, primeşti 15 teste, iar celălalt, care plăteşte testele, nu primeşte teste. Personal, aş opta să plătească omul. Pentru că statul îţi pune la dispoziţie vaccin gratuit şi atunci dacă tu eşti de acord să iei această oportunitate pe care ţi-o dă statul, să te vaccinezi gratuit, sigur că poţi să-ţi plăteşti singur testele. (…) Eu, dacă aş decide în sensul ăsta, aş fi decis de mult”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Liderul liberal a catalogat drept “regretabile” protestele care au avut loc marţi la Parlament, la care au participat persoane care nu sunt de acord cu implementarea certificatului verde COVID, el arătând că este de acord cu opiniile diverse, dar nu cu vandalismul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

certificatul verde Dan Vilceanu vor certificat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes