Dancă, despre Congresul PNL: Am făcut alegeri parlamentare în plină pandemie, când erau 10.000 de cazuri pe zi

Dancă, despre Congresul PNL: Am făcut alegeri parlamentare în plină pandemie, când erau 10.000 de cazuri pe zi
Dancă, despre Congresul PNL: Am făcut alegeri parlamentare în plină pandemie, când erau 10.000 de cazuri pe zi

Deputatul PNL Ionel Dancă, unul dintre susţinătorii lui Ludovic Orban pentru preşedinţia PNL, argumentează că alegerile interne care au loc sâmbătă la Romexpo şi la care participă cinci mii de delegaţi, s-au organizat pentru că „pandemia nu opreşte democraţia”.

„Am făcut alegeri parlamentare în plină pandemie, când erau 10.000 de cazuri pe zi, pentru că democraţia nu poate fi suspendată din cauza pandemiei, iar ceea ce se întâmplă astăzi la Romexpo la Congresul PNL este un act esenţial pentru democraţia din interiorul PNL şi pentru democraţia din România”, a afirmat Ionel Dancă.

Întrebat, înaintea congresului, dacă nu crede că unii dintre români se vor simţi sfidaţi de organizarea congresului PNL, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri, Ionel Dancă a răspuns: „Nu cred că românii s-au simţit sfidaţi de Untold, spre exemplu. (Congresul este un eveniment – n.r.) cu persoane vaccinate, cu persoane care au făcut testele pentru coronavirus, cu persoane care au trecut prin boală, se păstrează toate regulile sanitare. Haideţi să fim serioşi! Ce persoană privată vrea să organizeze un eveniment cu cinci mii de persoane? Haideţi să păstrăm, totuşi, o decenţă în aceste comparaţii. Haideţi să fim seroşi şi să spunem adevărul! Pandemia nu opreşte democraţia. Am făcut alegeri parlamentare în plină pandemie, când erau 10.000 de cazuri pe zi pentru că democraţia nu poate fi suspendată din cauza pandemiei iar ceea ce se întâmplă astăzi la Romexpo, la Congresul PNL, este un act esenţial pentru democraţia din interiorul PNL şi pentru democraţia din România”, a afirmat Ionel Dancă sâmbătă, înaintea Congresului PNL.

Dancă consideră că alegerile din PNL nu reprezintă „ doar o competiţie internă”, ci liberalii au „de ales între o soluţie şi o problemă”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri parlamentare congres pnl danca pandemie
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes