Daniel Fenechiu, lovitură de grație USR-ului. Cine sunt partidele cu care va face alianță PNL

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, afirmă că prioritatea partidului este să facă un Guvern împreună cu formaţiunile colege din PPE, adică PMP şi UDMR. El precizează însă că, “dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS”.

“Variantele le va da matematica electorală de după 6 decembrie. Preşedintele Orban a declarat, ca şi alţi lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP şi UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS”, a declarat, la RFI, Daniel Fenechiu, preluat de news.ro.

Întrebat dacă USR PLUS nu este aşadar prima variantă de Guvern pentru PNL, liberalul a răspuns: “Nu, prima variantă sunt partidele din Partidul Popular European, în speţă PMP şi UDMR (…). USR PLUS rămâne o variantă indiscutabilă, dar în primul plan avem în vedere colaborarea cu partidele din PPE. Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană, pe linie doctrinară, nu cred că asta e o problemă care să deranjeze, pentru că da, există posibilitatea să facem Guvernul şi cu USR PLUS”.​​

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aliante pnl cu cine va face alianta pnl daniel fenechiu pnl alianta usr
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes