Daniil Medvedev, lipsă de respect față de un jurnalist: A cerut retragerea acreditării la Olimpiadă

Daniil Medvedev. foto: Facebook
Daniil Medvedev. foto: Facebook

Tenismenul Daniil Medvedev, locul 2 ATP, a cerut retragerea acreditării la JO a unui jurnalist care l-a întrebat despre dopajul din Rusia, informează theguardian.co.uk.

Medvedev a avut, miercuri, o zi grea la Tokyo. El s-a calificat cu dificultate în sferturile de finală ale turneului olimpic, după un meci de trei seturi cu italianul Fabio Fognini, locul 31 ATP, scor 6-2, 3-6, 6-2. El s-a plâns de căldura execesivă, fiind nemulţumit de faptul că meciurile nu se dispută seara.

În timpul meciului, Medvedev i-a spus arbitrului de scaun Carlos Ramos: “Sunt luptător, voi termina meciul, dar pot muri. Dacă mor, îşi asumă ITF responsabilitatea?”

Apoi problemele pentru el au continuat la conferinţa de presă.

La finalul conferinţei sale în limba engleză, un reporter, a cărui limbă maternă nu era engleza, l-a întrebat: “Sportivii echipei olimpice ruseşti poartă un stigmat de trişori la aceste jocuri după scandalul de dopaj, ce părere aveţi despre asta?”

După ce iniţial nu a înţeles întrebarea, Medvedev a luat foc când a aflat despre ce este vorba: “Este prima dată în viaţa mea când nu voi răspunde la o întrebare, omule. Şi ar trebui să-ţi fie jenă de tine”, a spus el.

Rusul s-a întors apoi către ofiţerul de presă de lângă el şi i-a transmis că acreditarea jurnalistului ar trebui ridicată: “Cred că ar trebui să-l îndepărtaţi şi de la turneul de tenis şi de la Jocurile Olimpice. Nu vreau să-l mai văd la conferinţele mele. Mulţumesc.”

În timp ce jurnalistul încerca să-şi explice întrebarea, Medvedev a plecat. “Este prima dată în viaţa mea”, a spus el, repetându de trei ori: “Deci ar trebui să fii jenat”.

Toţi sportivii ruşi, inclusiv Medvedev, concurează sub drapelul Comitetului Olimpic Rus din cauza seriei de scandaluri de dopaj din ultimii ani.

Rusia a fost suspendată iniţial timp de patru ani de către Agenţia Mondială Antidoping (WADA) înainte ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să reducă interdicţia cu doi ani.

Printre alte reglementări, sportivilor nu li se permite să poarte steagul Rusiei pe echipamentul lor sportiv, iar imnul naţional este interzis să fie intonat la festivităţile de premiere.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cerere retragere acreditare Daniil Medvedev medvedev jurnalist olimpiada
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes