De ce a ajuns Ciucă în locul lui Cîțu? Explicația simplă, oferită de Rareș Bogdan. De ce nu a venit președintele la Congresul PNL

De ce a ajuns Ciucă în locul lui Cîțu? Explicația simplă, oferită de Rareș Bogdan. De ce nu a venit președintele la Congresul PNL. Foto: stiripescurt.ro
De ce a ajuns Ciucă în locul lui Cîțu? Explicația simplă, oferită de Rareș Bogdan. De ce nu a venit președintele la Congresul PNL. Foto: stiripescurt.ro

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, referindu-se la schimbarea lui Florin Cîţu din funcţia de preşedinte al PNL, că liberalii au făcut o mişcare înţeleaptă în septembrie, dar că uneori e nevoie de schimbări, pe parcurs. Rareş Bogdan a adăugat că, deşi Florin Cîţu a fost ales iniţial pentru un mandat de patru ani, el rămâne “un redutabil finanţist, un redutabil economist”, care va avea un cuvânt de spus în cadrul partidului.

Rareş Bogdan a afirmat, duminică seară, la Digi 24, că în septembrie liberalii au făcut o alegere înţeleaptă când l-au ales pe Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului, fiind, atunci, cea mai bună soluție:

Exact ca în sport: trebuie să faci schimbări

Cred că noi am făcut o alegere înţeleaptă în septembrie, cred că pentru acel moment Florin Cîţu a fost cea mai bună soluţie, dar aici este exact ca în sport, trebuie să faci schimbări, uneori, pe parcurs. Şi trebuie să alegi cea mai bună soluţie pentru momentul respectiv”, a susţinut Rareş Bogdan.

Întrebat, de asemenea, dacă Florin Cîţu a fost o alegere pe termen scurt, Rareş Bogdan a precizat că acesta fusese ales pentru un mandat de 4 ani.

“Nu, nu l-am ales pe termen scurt, noi l-am ales pentru un mandat de 4 ani, dar el rămâne un redutabil finanţist, un redutabil economist, un coleg de-al nostru care va avea un cuvânt de spus în PNL. Dar uneori managementul politic, ştiţi, unii sunt foarte buni în ceea ce fac, dar nu trebuie să fie neapărat şi nişte manageri politici, mai ales conducând un partid de 240.000 de membri. Noi avem aproape un sfert de milion membri activi, cotizanţi. Suntem al doilea cel mai mare partid politic din România şi partidul cel mai vechi de pe scena politică europeană şi de asemenea, din România, fără discuţie. E un partid care are un istoric greu, care apasă, şi de asemenea, un partid cu 18.000 de consilieri locali şi judeţeni, 1.300 de primari, 17 preşedinţi de consilii judeţene, 132 de parlamentari, 10 europarlamentari, plus 9 miniştri. Nu e uşor de gestionat un astfel de partid”, a declarat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că îi mulţumeşte lui Florin Cîţu că a înţeles să se retragă din funcţia politică de la conducerea PNL:

“Pentru contextul actual am decis să facem această schimbare din mers, îi mulţumesc lui Florin că a înţeles şi nu s-a opus şi nu a creat un scandal care ne-ar fi fost fatal, a fost o revoluţie de catifea care a durat exact 10 zile. Pentru momentul actual geo-politic, pentru situaţia în care se află România, am considerat că PNL îşi poate schimba liniile, îşi poate schimba coordonatorul de joc şi să meargă spre generalul Ciucă”, a mai declarat Rareş Bogdan.

De ce nu a venit președintele

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că acest Congres extraordinar al PNL a fost o chestiune internă.

“Chestiunea noastră fiind una internă, nu am invitat niciun alt lider, nici din partea dreaptă a eşicherului, nici din colegii de guvernare pentru că am considerat că trebuie să rezolvăm o problemă extrem de rapid, fără prea multe floricele, cu multă seriozitate, cu multă solemnitate şi să ne apucăm de treabă pentru că e nevoie de bună guvernare, e nevoie de măsuri”, a declarat eurodeputatul liberal.

“Preşedintele României de 45 de zile este într-o activitate furibundă, vă spune un om care stă 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la instituţiile europene. România practic se reconfigurează la nivelul leadership-ului european. Domnia sa este extrem de preocupat de situaţia geo-politică, geo-strategică, este parte activă a încercării de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianţa Nord-Atlantică în regiune, este în plină activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina şi domnia sa a considerat că este mai important ca în acest moment să se ocupe de problemele de reprezentarea României şi o face cu mare cinste”, a mai explicat Rareş Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cituciuca presedinte pnlcongres pnlrares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes