Politica Recomandate

De ce a refuzat Tăriceanu fuziunea ALDE cu PSD, așa cum își dorea Ciolacu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Marcel Ciolacu care i-a propus nu doar să fie pe listele la parlamentare, ci şi că doreşte o fuziune între PSD şi ALDE. Tăriceanu a precizat că a refuzat oferta liderului social-democraţilor.

„Da, vă pot confirma”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat joi într-o conferinţă de presă dacă Marcel Ciolacu i-a propus un loc pe liste la parlamentare.

„Mai mult decât atât Marcel Ciolacu mi-a spus că ar fi inclinat să facem o fuziune PSD-ALDE. Vă pot spune de ce am refuzat. În primul rând era o distanţă ideologică foarte mare. Veţi spune că şi Pro România e de facţiune social-democrată. Da, dar Victor Ponta a luat măsuri de esenţă liberală. Al doilea motiv este că ar fi însemnat că noi căutăm doar pentru noi o poziţie politică şi pe ceilalţi îi lăsăm în urmă. Ca atare nu am acceptat această soluţie pentru că eu nu voiam cu orice preţ ca eu sau câţiva colegi, puţini la număr, să obţinem un loc şi pe ceilalţi să îi lăsăm în urmă. Unii ar spune – aţi fost înfrânţi. Nu. a fi înfrânt înseamnă a depune armele şi a pleca acasă, în accepţiunea mea. Nu, ne unim şi mergem mai departe”, a mai explicat Tăriceanu, conform news.ro.

Marcel Ciolacu a afirmat luni, chestionat dacă ar putea exista o fuziune a PSD cu ALDE sau PPU-sl, că a discutat cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu acest subiect.

„Avem discuţii cu toată lumea, în ceea ce priveşte fuziunea, nu alianţe. Am avut multe discuţii cu domnul Tăriceanu şi îl respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn. Am avut aceste discuţii (legate de o fuziune PSD cu ALDE – n.r.)”.

Alte știri de interes

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe

Mihnea Tudor

Zuckerman: SUA va refuza să-l sprijine pe Iordache. Corupţia din guvernul anterior nu este acceptată

Mihnea Tudor

Daniel Ghiţă, fostul luptător K1, pe lista PSD la Camera Deputaţilor

Mihnea Tudor

Pelerinaj de Sfântul Dumitru – anunțul Patriahiei Române. Programul liturgic

Gloria Pascu

Ciolacu se așteaptă la noi plecări din partid: Drumul pe care am pornit este cel corect

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Bilanț coronavirus România – Un nou record de infectări, la limita a 5000 de cazuri – 22 octombrie 2020

Gloria Pascu

PNL a depus sesizare la CCR, în cazul numirii lui Iordache

Mihnea Tudor

Iohannis intervine în disputa PNL – USR: Voi avea o discuție

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »