De ce am devenit rezistenți la antibiotice

Rezistenţa la medicamentele antimicrobiene şi la antibiotice este în continuare crescută în spaţiul european, arată cel mai recent raport făcut de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară şi Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile. România se află pe locul doi în Europa la consumul de antibiotice, aflându-se la mică distanță de fruntașă, Grecia. Virusurile sunt tot mai rezistente la antibiotice, tocmai din cauza consumului exagerat al acestora, iar medicilor le este tot mai greu să combată bacteriile din organismul pacienților. O altă cauză a rezistenței dezvoltate la antibiotice este și consumul exagerat de carne de la animale care sunt tratate la rândul lor cu antibiotice.

Potrivit documentelor, bacteriile rezistente sunt răspunzătoare de 25.000 decese anual. Specialiştii au întocmit şi un top al celor mai rezistente bacterii din alimente, Salmonella fiind una dintre ele. Mai mult, …

Source: De ce am devenit rezistenți la antibiotice

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes