De ce avem mai multe divorțuri în această perioadă. Explicațiile unui psihoterapeut

Psihoterapeutul Iuliana Spânu a explicat pentru Fanatik de ce pentru multe cupluri această perioadă de restricții cauzate de epidemia de coronavirus duce la certuri iremediabile și chiar divorțuri:

“Stând în casă dăm nas în nas cu realitatea noastră interioară. Până acum am fugit. Nu dăm nas în nas cu nevasta supărată, cu soţul supărat, mergem la serviciu. Acum nu mai ai unde să fugi. Dai nas în nas cu el, asta este şi o situaţie actuală. Eşti în casă cu soţul şi soţia şi atunci apar: motivele pentru care nu ne înţelegem, gelozie, sufocare excesivă, mii de întrebări fără răspuns şi trecutul. Pentru că neavând ce face, stăm şi luăm trecutul la bani mărunţi”, a precizat Iuliana Spânu.

”Rata crescută de divorţ este dată şi de faptul că oamenii nu sunt pregătiţi pentru relaţii. Poate îşi dau seama că nu mai simt şi a apărut monotonia în relaţie, poate nu mai au aceleaşi sentimente aprinse sau aceeaşi motivaţie pentru a susţine relaţia sau efectiv nu mai au efort să susţină relaţia”, a mai spus psihoterapeutul, pentru Fanatik.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

divortdivorturi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes