De ce nu crește capacitatea de testare a României? Andreea Moldovan, răspuns tranșant

Cîțu vrea ca angajații din asistența socială să se testeze pe banii lor
Cîțu vrea ca angajații din asistența socială să se testeze pe banii lor

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, astăzi, într-o conferință de presă, de ce nu crește capacitatea de testare a României. Moldovan a spus că, teoretic, capacitatea de testare a României este nelimitată!

Se pot face mult mai multe testări decât se fac, însă “sunt niște realități cu care ne confruntăm”, susține Andreea Moldovan.

“Noi putem să facem mai multe testări. Față de ceea ce facem în prezent, capacitatea noastră de testare aș spune că este nelimitată. Avem aparate PCR care pot să testeze mult mai mult decât testează în prezent, avem testele rapide care pe metodologia în curs, pot să fie folosite. Le-am distribuit spre școli, am făcut proceduri, am făcut animații, instructaje, le-am transmis. Există medici școlari, există asistente medicale, există asistente comunitare, există medici de familie care pot să ajute la testare. Doar că nu se face“, afirmă secretarul de stat.

Andreea Moldovan a povestit și faptul că “Eu am un exemplu în familie: într-o școală unde erau absolut toate condițiile și exista medic școlar, nu asistentă, nu s-a făcut testarea într-un focar de 8 copii.”

“Sunt niște realități cu care ne confruntăm, cu toate că am pus la dispoziție o procedură mai mult decât clară”, este concluzia medicului Andreea Moldovan..

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

andreea moldovan capacitatea de testare romania de ce nu creste capacitatea de testare secretar de stat santate teste covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes