De ce pleacă Dinescu de la TVR1? Stelian Tănase: Plecarea e legată de conducerea TVR

Scriitorul Stelian Tănase a comentat în stilul său anunțata plecare a lui Mircea Dinescu de la TVR1, unde realiza emisiunea ”Politică și delicatețuri”, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Motivația plecării, în opinia lui Tănase, o regăsiți mai jos:

”Am citit săptămîna trecută cu mirare că Mircea Dinescu părăsește TVR, unde apărea din 2015 cred, și unde cîștiga (cf presei) 15.000 euro/lunar. DInescu are o vorbă pe care o repetă des și plăcere – “Cîinii nu pleacă niciodata din măcelarie!”

Atunci care este motivul plecării? m-am întrebat. Din declarațiile sale făcute presei nu s-a înțeles care ar fi aceste motive. M-am dumirit după ce Ludovic Orban a anunțat că săptămîna viitoare, marți, pe ordinea de zi a Birourilor Permanente se va pune raportul CA TVR ( și cel Radio). Ambele vor fi respinse de Coaliție, ceea ce duce automat la destiturea conducerilor celor două instituții media.

Bref, Dinescu este un om informat și știe bine că nu este agreat la vîrful PNL din cauza relației lui strînse cu Liviu Dragnea, a participării lui la “grupul de la Scroviștea, patronat de Dragnea. Mai sunt la rînd aparițiile sale repetate la TVR, cînd nu a făcut decît să vorbească împotriva liberalilor. Și atunci cînd liberalii au fost în opoziție și după ce au preluat guvernarea. Dinescu l-a taxat identic și pe Klaus Iohannis.

Nici USR-iștii nu îl au la inimă pe Dinescu, după numeroasele lui atacuri la adresa lor. Pe scurt, parcursul lui la TVR s-a încheiat. Dinescu nu a așteptat să fie concediat pentru că i-ar fi adus un serios prejudiciu de imagine. A preferat să treacă la altă televizune.

E de văzut dacă va reuși să se reinventeze. A ales Prima TV unde poate fi văzut cel mai devreme din luna martie”, a scris Stelian Tănase, joi, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mircea dinescumircea dinescu pleacamircea dinescu pleaca de la tvrmircea dinescu prima tvpolitica si delicateturi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes