Administrație locală

De ce sunt probleme cu apa caldă, chiar dacă ea curge la robinet. Explicațiile primarului general Nicușor Dan

Avariile la rețeaua de apă caldă și termoficare afectează mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei, dar și multe cvartaluri, unde zeci de blocuri primesc căldură și apă caldă la ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”. Primarul general, Nicușor Dan, a explicat că s-a luat decizia să fie furnizat agentul termic sub parametri, pentru că, dacă se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare, exista riscul ca aceasta „să crape”.

Nicușor Dan a declarat, luni, că în acest moment există doar două avarii minore pe rețeaua secundară, care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală unde agentul termic este furnizat sub parametri:

„A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative – fie se merge așa cum se merge, adică pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua pe o temperatură mai mare și o presiune mai mare, cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să se meargă pe prima variantă, a nu se forța rețeaua.
Se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm o zi și jumătate, două multe blocuri fără căldură”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Conform site-ului Termoenergetica, în sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 sunt zeci de blocuri unde agentul termic este furnizat la parametri insuficienţi. În unele zone situația este de sâmbătă sau duminică.

„Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, a transmis Termoenergetica, estimând că problemele ar putea fi rezolvate luni, până la ora 18.00.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Terasele din Centrul Vechi vor fi deschise tot anul, a stabilit CGMB

Mihnea Tudor

Consiliul General a votat suspendarea PUZ-urilor de sector

Mircea Furdu

Violeta Alexandru dă asigurări că toți consilierii generali PNL vor vota suspendarea PUZ-urilor

Daniela Arnăutu

A început renumărarea voturilor de la Localele din Sectorul 1. Acțiunea se filmează integral

Daniela Arnăutu

Nicuşor Dan spune că a suspendat PUZ-urilor coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 fiindcă trăim într-un oraș poluat unde construim prea mult

Daniela Arnăutu

Nicușor Dan a declarat că nu cedează în fața protestului angajaţilor Companiei Parcuri şi Grădini

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »