De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că magistrala Drumul Taberei va fi dată în circulaţie marţi, 15 septembrie.

Suntem pregătiţi să dăm în circulaţie magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie”, a afirmat Lucian Bode, în debutul şedinţei de Guvern de luni.

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat pe Bode dacă sunt pregătirile făcute pentru M5 cu garnituri de tren şi personal, iar ministrul Transporturilor a replicat: „Categoric”.

„Bine ne vedem la inaugurare. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a conchis Orban.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand circula metroulcand se da drumul la metroulucian bode metroumetrou drumul tabereiorar metrou drumul tabereiorban metrou drumul taberei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes