Debut de foc pentru Simona Halep la Miami. Daca trece în turul următor o va întâlni pe Sabalenka

Simona Halep o va întâlni pe spaniola Paula Badosa, fostă nr. 2 mondial, în primul meci de la turneul de tenis de la Miami Open, prima competiție după suspendarea care a durat un an și 7 luni. Tragerea la sorți a tabloului principal de la Miami Open a avut loc duminică seara.

Dacă trece în turul 2, Simona Halep ar urma să o întâlnească pe belarusa Aryna Sabalenka, actualmente nr. 2 mondial. Belorusa este cap de serie nr. 2 și nu joacă primul tur, trece direct în turul al doilea.

Simona Halep a întâlnit-o de două ori pe Paula Badosa și ambele meciuri s-au terminat cu victoria româncei. În 2022, Halep a învins-o întâi în aprilie, la Madrid, pe zgură (6-3, 6-1), apoi în iulie, la Wimbledon, pe iarbă (6-1, 6-2). Cele două sportive nu s-a întâlnit niciodată pe hard, suprafața de la Miami.

Simona Halep a primit un wild-card de la organizatorii turneului de la Miami Open, imediat cum s-a aflat că a câștigat apelul împotriva deciziei inițiale de suspendare de 4 ani pentru acuzații de dopaj. Jucătoarea română de tenis a rămas doar cu 9 luni de suspendare, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă nu a jucat un an și șapte luni, în așteptarea deciziei instanței finale.

De asemenea, Simona Halep a fost cooptată și în echipa Billie Jean King Cup a României și va juca în meciul de baraj împotriva celei a Ucrainei, pe 12-13 aprilie, în Florida, SUA.

Adversarele celorlalte jucătoare române

Sorana Cîrstea (22 WTA) este cap de serie nr. 19 și va juca în turul 2 cu câștigătoarea meciului Angelique Kerber (607 WTA) – Sloane Stephens (44 WTA).

Ana Bogdan (65 WTA) va juca cu Katerina Siniakova (41 WTA).

Jaqueline Cristian (82 WTA) se va confrunta cu franțuzoaica Diane Parry (61 WTA).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adversara simona halepprima adversara halepsimona halepsimona halep rezultat miami
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes