Decizia de achitare a lui Vasile Blaga, anulată de Curtea de Apel. Dosarul va fi rejudecat

Judecătorii Curții de Apel București (CAB) au admins apelul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și au anulat decizia de achitare pe care a primit-o Vasile Blaga în octombrie 2017, în primă instanță, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Astfel, magistrații au dispusa ca speța să se reîntoarcă la Tribunalul București, spre rejudecare.

Decizia CAB

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2.198/30.10.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1.240/3/2017. Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.07.2020”, se arată în decizia CAB, citată de B1Tv.

În 29 noiembrie 2016, DNA Ploiești îl trimitea în judecată pe Vasile Blaga, sub acuzația că ar fi primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale..

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decizie anulata vasile blaga dosar blaga vasile blaga
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes