Decizie crucială a irakienilor. SUA au emis alertă de securitate

Parlamentul din Irak a votat, duminică, expulzarea americanilor din țară. În tottal, sunt 5.200 de militari americani aflați pe teritoriul Irakului.

Decizia Parlamentului irakian vine după ce ambasada SUA la Bagdad a emis, o alertă de securitate, la câteva ore după ce americanii l-au ucis pe Qassem Soleimani, al doilea cel mai puternic lider din Iran. Cetățenii americani sunt somați să părăsească imediat Irak-ul, de teama unor atacuri, după ce Iranul a anunțat că va răzbuna moartea generalului, comandată de Donald Trump.

„Din cauza tensiunilor crescânde în Irak și în regiune, Ambasada SUA îndeamnă cetățenii americani să plece din Irak imediat. Cetățenii americani ar trebui să plece din Irak pe calea aerului, iar dacă acest lucru nu este posibil, să treacă granița terestră în țările învecinate”, se arată în alerta de securitate emisă de autoritățile americane.

Acestea mai arată că din cauza atacurilor susținute de milițiile pro-iraniene la sediul ambasadei din Bagdad, operațiunile consulare au fost suspendate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

americani irak irak razboi irak
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes