Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Un delfin cu botul gros a fost găsit mort pe plaja din Constanța. Din păcate, era unul dintre cele mai mari exemplare de Afalin și s-a sufocat, după ce s-a prins într-un fir de taparină.

Anunțul a fost făcut de asociația „Delfinii din Marea Neagră / Black Sea dolphins”, care au mărturisit pe contul oficial de Facebook că s-au deplasat în zonă fără a mai putea face ceva pentru sărmanul mamifer.

”Weekend cu un nou caz de eșuare, din păcate!
Unul dintre cele mai mari exemplare de afalin(2,4 m) a fost descoperit de constănțeni pe plaja din zona Pescărie, Constanța. Ne-am deplasat în zonă, fără a mai putea face ceva pentru a salva exemplarul, deja mort.
Afalinul s-a prins într-un fir de taparina, care i-a produs răni în jurul mandibulei și inotatoarelor pectorale. A murit prin sufocare.

Știm că astfel de cazuri pot produce panică printre cei aflați pe plajă, mai ales datorită lungimii foarte mari pe care o are, însă îi rugăm pe toți cei care se intersectează cu astfel de cazuri să rămână calmi și mai ales să nu atingă exemplarele eșuate, deoarece există riscul de a contacta diferite boli de piele”, anunță asociația Delfinii din Marea Neagră pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

delfin cu bot greosdelfin esuat pe plajadelfin mortdelfin sufocat taparina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes