Delta Dunării: Incendiu de vegetaţie uscată şi stuf, pe 20 de hectare, în apropiere de Murighiol

Un incendiu de vegetaţie uscată şi stuf a izbucnit, marţi, în apropierea localităţii Murighiol, focul manifestându-se pe o suprafaţă de 20 de hectare într-o zonă inaccesibilă pentru maşinile de pompieri.

Pompierii din Tulcea intervin, marţi seară, pentru protecţia unor obiective economice şi limitarea extinderii unui incendiu produs la vegetaţie uscată şi stuf în apropierea localităţii Murighiol.

“Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare într-o zonă inaccesibilă pentru autospecialele de stingere. Până în acest moment, salvatorii au intervenit pentru stingerea a unei suprafeţe de aproximativ o mie de metri pătraţi care punea în pericol anexele unui obiectiv turistic. În acest moment pericolul de extindere a flăcărilor este limitat de canale cu apă, însă, echipajul de stingere rămâne în dispozitiv pentru o intervenţie promptă dacă incendiul evoluează”, a anunţat ISU Tulcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte că incendierea vegetaţiei uscate este strict interzisă, cu atât mai mult în Delta Dunării.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

delta dunarii incendiu delta dunarii incendiu murighiol
redactia

Alte stiri de interes