Demiterea ministrului Tanczos Barna este cerută, într-o petiție, de Agent Green: Este timpul ca natura să primească un ministru care să o apere, nu să o distrugă

Demiterea ministrului Tanczos Barna este cerută, într-o petiție, de Agent Green
Demiterea ministrului Tanczos Barna este cerută, într-o petiție, de Agent Green

Organizaţia de protecţia mediului Agent Green cere demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna, apreciind că ”este timpul ca natura să primească un ministru care să o apere, nu să o distrugă”. Organizaţia a iniţiat o petiţie pe care a distribuit-o, joi seară, cu mesajul: ”Semnează şi trimite-l pe ministrul Tanczos Barna să plimbe ursul”.

Agent Green cere, joi seară, demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Organizaţia a distribut pe Facebook o petiţie iniţiată pentru demiterea ministrului, alături de mesajul: ”Semnează şi trimite-l pe ministrul Tanczos Barna să plimbe ursul”.

În petiţie, organizaţia apreciază că ”este timpul ca natura să primească un ministru care să o apere, nu să o distrugă”.

”Premierul României trebuie să îşi aleagă pentru mediu un ministru spcialist în ştiinţele naturi, care iubeşte deopotrivă natura, oamenii şi animalele sălbatice. În cele 6 luni care au trecut de când România îl are ca ministru al mediului pe Tanczos Barna nu s-a schimbat nimic în bine. Ba din contră. Acest ministru a coalizat cu vânătorii de trofee, cu mafia lemnului şi blochează iniţiative legislative benefice naturii, precum şi finanţări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu”, se arată în petiţie.

Potrivit organizaţiei, ”singurele victorii pentru natură sunt cele în instanţele de judecată”. 

”Mentalitatea la minister nu s-a schimbat deloc. Natura nu este văzută ca suport al vieţii, ci ca pe o piedică care trebuie rezolvată”, mai arată organizaţia.

Ececutarea imediată a mii de urși

Organizaţia de protecţia mediului Agent Green a transmis, miercuri seară, că OUG referitoare la intervenţia de urgenţă în cazul urşilor va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi. Organizaţia a lansat o petiţie şi anunţă că va lupta pe toate căile legale pentru a opri actul normativ.

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an.

“Scopul acestei OUG este salvarea vieţii oamenilor şi salvarea bunurilor create de om”, a afirmat secretatul de stat în Ministerul Mediului Robert Szep.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

agent green demitere tanczos barna demiterea ministrului mediului ministrul barna petitie petitie agent green petitie demitere ministrul mediului sa plimbe ursul
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes